Az új munkahelyem első feladata

Én közgazdászként végeztem az egyetemen, és rögtön el is kezdtem dolgozni a főiskola után egy bankfiókban. Itt megismerkedtem a pénzügyi terület egy részével, majd következett a marketing és így tovább. Legfőbb célom volt, hogy minél több szegmensét meg tudjam ismerni a közgazdaságtannak, mert a nagy vágyam az lett, hogy egyszer majd egy nagy cég vezetőjeként fogok tevékenykedni. Azt gondolom, hogy most már ott állok annak a kapujában, hogy egy vállalat vezetésének helyettesi pozícióját ellássam, de előtte még egy kicsit jobban bele kell lássak egy nagyobb vállalat operatív, mindennapi működésébe, és stratégiai célalkotásába, mert ezt eddig csak egy pici vállalatnál volt szerencsém megismerni.

Most tehát új helyen kezdtem nemrég dolgozni, egy vezető helyettesi pozícióban, aminek kifejezetten az operatív működés irányítása a feladata. El is mondhatom, hogy az első feladat amit kaptam, a munkavédelmi oktatás megszervezése volt, és erősen bedobtak a mély vízbe, mert azt sem tudtam sajnos, hogy hogyan működik a vállalatnál a munkavédelem.

Először persze utána kellett néznem, hogy munkavédelmi oktatást ki tarthat. Ezek után pedig ki kellett derítenem, hogy valaki munkavállaló a felelős a munkavédelmi feladatokért, vagy egy külső cég végzi a tevékenységet a vállalatnál. Amint megtudtam, hogy egy cég a felelsős a munka elvégzéséért, azonnal fel is vettem velük a kapcsolatot, és rá is jöttem, hogy onnantól már nem egy hatalmas feladat leszervezni az új belépők munkavédelmi oktatása feladatait. Egészen egyszerűen időpontokat egyeztettem a vezetőkkel és az oktatást végző emberekkel, és már meg is volt a lista, hogy kinek és mikor hol, melyik teremben kell megjelennie az oktatáshoz. Azt gondolom, hogy a kezdeti rémület gyorsan tova szállt, és segítség nélkül, szépen megoldottam a feladatot, ami nyilván alap elvárás, és hát cél is, mert ezért vagyok itt.