A férjem segítségére

A férfiak számtalan nagyon jó tulajdonsággal rendelkeznek. Erősek és bátrak, képviselik számunkra az erőt és dinamizmust, a védelmet. Nekem legalábbis szükségem van ezekre ahhoz, hogy bárkit férfinek tudjak tekinteni. Sokszor azonban számtalan dolog is társul ehhez, mint a férjem tekintetében is, a makacsság például, amely számtalanszor megnehezítette már a kapcsolatunkat. Folyamatosan próbál azonban változtatni ezen, finomítani rajta, hogy el tudja hinni, ha mondjuk tanácsolok vagy javaslok neki valamit, azt azért teszem, mert szeretem és segíteni szeretnék, nem pedig gúnyolódásból, vagy azért, mert azt gondolom, hogy ő nem tudná megoldani a feladatot vagy problémát. Mert ezekből súlyos sértődések és viták, veszekedések vannak, amik egyáltalán nem tesznek jót a kapcsolatunknak.

De jól haladunk, azt kell mondjam, legalábbis már számtalan olyan helyzetet tudok mondani, ahol egymás segítségére tudtunk lenni és nem veszekedés vagy vita lett belőle. Legutóbb például szegény nagyon szerencsétlenül szállt ki a kocsiból, miközben telefonált, mert sietett, hogy az időpontokat tudja tartani mindenki felé a családból, és hát leesett és összetört a telefonja. Betört a kijelző és nagyon gyorsan szüksége volt a készülékre, mert hétfőn olyan halaszthatatlan munkája volt, amit telefon nélkül nem tudott megcsinálni.

Én pedig ismertem egy nagyon jó samsung szerviz csapatot, akik Budapest területén a legjobbak, és nagyon gyorsan és profin dolgoznak. Hát mondtam is neki, hogy gyorsan vigyük el, adjuk be nekik és hétfőre talán meg is csinálják mert nagyon gyorsan dolgoznak. Ő csak rám nézett, és már aggódtam, hogy elkezdődik a vita, mert amúgy is feszült volt, de ehelyett mondta, hogy akkor hozzam a kabátom és menjek el vele, segítsek neki. Hihetetlen, hogy két ember mennyire jó hatással tud lenni egymásra, ha tényleg fontosak egymásnak és odafigyelnek a másikra, és hajlandóak tenni azért, hogy a kapcsolat működjön és hosszú távon is fenntartható legyen.